Acne

Dode zee schoonheidsbehandeling ook voor de gecombineerde en mannenhuid

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Acne betekent jeugdpuistjes. De huid bevat kliertjes die talg ( een vettige beschermende stof ) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken ontstaan er puistjes. Een vervelende, zichtbare huidaandoening op het gezicht, de rug of op de schouders en de borst. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. Je huidverzorgingsroutine bij de aanpak van acne is belangrijk.

Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa).

Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Bijna iedereen krijgt in de puberteit wel acne, de één meer dan de ander. Een heel enkele keer begint acne pas op volwassen leeftijd.

Hieronder vindt u een overzicht met een uitleg over hoe deze behandeling is opgesteld.

  1. Welkomstritueel & geurreis.
  2. Reiniging
  3. Peeling
  4. Onzuiverheden verwijderen
  5. Purifying Clay & Mud Mask 6 Acne gel
  6. Dag / nacht verzorging

De Xminerals Acne behandeling duurt 60 minuten en kost €62,50
( Jongeren van 12 tot 18 jaar krijgen 25 % korting op de behandeling, €46,50.- )

Stap 1: Welkomstritueel & Geurreis

Iedere gezichtsbehandeling start met een zogenaamd welkomstritueel en een geurreis. Hierbij kijken we welke geur jou op dat moment het meeste aanspreekt. De keuze die je maakt is afhankelijk van je gevoel op dat moment en wordt gestuurd door je innerlijke behoefte. Hierdoor kan het zijn je bij een volgende keer misschien juist een hele andere geur kiest.

Op deze manier word de behandeling altijd precies afgestemd op wat jij nodig hebt op dat moment. Daarnaast pas ik tijdens de behandeling etherische olie toe op de huid middels warmen kompressen op gelaat en decolleté.

Stap 2: Reiniging

Met een milde parfumvrije en natuurlijke reinigingsgel op basis van dode zee mineralen wordt de huid oppervlakkig gereinigd. De Xminerals cleansing gel is rijk aan vitamine C en onder andere groene thee extract voor een antioxiderende en desinfecterende werking.

Stap 3: Peeling

Een peeling is een intensievere reiniging. Deze milde peeling op basis van o.a. salicyl-, alfa lipon-, azelaïne- en melkzuur zorgt voor een effectieve exfoliatie van de huid. De formule verwijdert dode huidcellen op een effectieve wijze en laat de huid perfect glad, zacht en stralend voor de dag komen. De samenstelling bevat, naast Dode Zeemineralen, aloë vera en vitamine C, tevens natuurlijke antioxidant-extracten van o.a. granaatappel, tomaat, en Camu-Camu fruit.

Stap 4: Onzuiverheden verwijderen

Hierbij wordt de huid nagekeken op onzuiverheden zoals mee-eters en gerstekorrels en puistjes.

Stap 5: Purifying Clay & Mud Mask

Intensief reinigend en revitaliserend masker gebaseerd op mineraalrijke Dode Zeemodder en de absorberende en diep reinigende kleisoort Kaolien. Verwijdert onzuiverheden en verfijnt de poriën. De toevoeging van algenextract voedt en remineraliseert de huid, glycerine beschermt de natuurlijke vochtbalans en laat de huid zacht, glad, comfortabel en ontspannen aanvoelen.

Stap 6: Acne gel

De Xminerals Acne Gel bevat een krachtige vorm van Vitamine E. Deze zorgt voor een anti-oxiderende en ontstekingsremmende werking. Vrije radicalen en oxidatie kunnen de ontstekingen in de acne verergeren. Vitamine E vermindert de vorming van vrije radicalen, het voorkomt peroxidatie van vetten (een belangrijke veroorzaker van schade aan het celmembraan), herstelt en versterkt de huidbarrière en werkt ontstekingsremmend. De gel vermindert roodheid, irritatie, en puistjes.

Stap 7: Dag / nacht verzorging

Als afsluiting wordt er een heerlijke verzorgende crème aangebracht. Dit is een lichte moisturizer speciaal ontwikkeld voor de gecombineerde huid. Deze gewichtloze crème voedt de huid intensief en heeft het vermogen de vochtbalans in de huid op peil te houden gedurende 12 uur. Tevens matteert het de huid.